brommerclub.nl

Welkom op de site van de 50 CC's

Wij zijn een brommerclub uit de omgeving van Breda maar we zijn er voor iedereen die interesse heeft in brommers.

 

Wij organiseren met enige regelmaat tochten door Brabant, bijeenkomsten en andere gezellige activiteiten.

 

wil je meer weten, dan kan je ons altijd mailen!

De Brommerie

Dit is de nieuwe Tomos en Puch specialist in Breda. Zeer goede service en eerlijke prijzen een aanrader voor iedere brommerrijder

Schandalig!

De maximumsnelheid voor brommers is verhoogd naar 45 km/u. Door verhoging van de maximum bromfietssnelheid op de rijbaan kunnen bromfietsers als meer gelijkwaardige weggebruikers meerijden met het autoverkeer.

De gemeente Breda heeft recentelijk besloten dat de brommers nu de gehele tijd op de weg moeten rijden i.p.v. het fietspad, op een paar wegen na (waar men 70 rijdt). Voorheen mocht een brommer nog op het fietspad wanneer er op de weg wel een officieel snelheids limiet van 50 gold maar waar vaak harder werd gereden.

Iedereen die op een brommer rijdt weet dat het gros van de automobilisten geen 50 km p/h rijdt. Een dat er geen dag voorbij gaat dat je aan de kant wordt gejaagd door een halve zool die geen geduld heeft.

Het hierboven genoemde argument klopt dus niet! Zolang een brommer slechts 45 km p/h mag rijden zullen we nooit gelijkwaardig of gelijkwaardiger zijn met andere verkeer op de weg.

Dit is dus weer een duidelijk voorbeeld van brommerhaters die het lieftst de brommer uit het straatbeeld zien verdwijnen.

Check hier waar er controles zijn.


 

Laatste update: 27-09-2009